Behet gati plani i ‘elitës ruse’ për të helmuar Putinin dhe eshte bere gati pasardhësi i tij

Individët e Kremlinit po komplotojnë për të hequr nga pushteti Vladimir Putinin duke e helmuar atë, ka pohuar një organ i inteligjencës ukrainase.

Sipas Drejtorisë kryesore të Inteligjencës të Ministrisë së Mbrojtjes së Ukrainës , një “grup anëtarësh me ndikim” të “elitës ruse” kanë hartuar një plan që synon rrëzimin e presidentit.

Qëllimi i këtij grupi është të largojë Putinin nga pushteti sa më shpejt të jetë e mundur dhe të rivendosë lidhjet ekonomike me Perëndimin.

Sipas raportit të inteligjencës, të brendshëm të fuqishëm janë të tronditur nga ndikimi që lufta dhe sanksionet e mëvonshme kanë pasur në ekonominë ruse.

Shërbimi i inteligjencës ukrainase pretendon se një pasardhës i Putinit është zgjedhur tashmë në formën e drejtorit të FSB, Oleksandr Bortnikov.

Një ish-agjent i KGB-së do të pasojë Vladimir Putin nëse ai rrëzohet apo i bejn grusht shteti.

Ndërsa pushtimi rus i afrohet një muaji, shërbimi i inteligjencës ukrainase pretendon se ka zbuluar një komplot të hartuar në pjesën e sipërme të shoqërisë ruse për të rrëzuar Presidentin nga froni .

Ndër komplotet e planifikuara kundër Putinit janë helmimi ose një aksident, sipas burimeve të Kievit që pretendojnë se celula dëshiron të shpëtojë nga lideri rus sa më shpejt të jetë e mundur.

Besohet se zëvendësuesi i tyre i preferuar është mjeshtri i spiunazhit dhe dikur ndihmësi kryesor i Putinit, Alexander Bortnikov, i cili ka rënë në favor të despotit të Moskës për gabimet në luftën në Ukrainë .

Komplotistët elitë, sipas inteligjencës ukrainase, zgjodhën 70-vjeçarin sepse besojnë se ai mund të drejtojë rivendosjen e lidhjeve ekonomike me perëndimin.

Bortnikov është kreu i agjencisë vendase të spiunazhit FSB dhe besohet se ka një rrjet personash të brendshëm që punojnë dhe jetojnë brenda Ukrainës, ku ai mbikëqyrte agjentët për shumë vite.

Spiun i pamëshirshëm i karrierës i lindur në Urale ka qenë prej kohësh një nga ndihmësit më të afërt të Putinit.

Ai gjithashtu drejton krahun ekonomik të FSB-së, duke luajtur një rol kyç në ndërtimin e rritjes së Rusisë pas epokës sovjetike – ndërkohë që drejton operacionet e kundërzbulimit për të siguruar që ajo të mos depërtohej nga spiunët perëndimorë.

Duket se Bortnikov është i prerë nga rroba të ngjashme me Putinin, i cili e kaloi karrierën e tij të hershme si agjent i KGB-së në Gjermaninë Lindore, duke mësuar artet e spiunazhit dhe mbledhjes së inteligjencës.

Ndërsa ishte duke u ngjitur në radhët e FSB-së , Bortnikov dyshohet se e përdori atë përvojë kur mbikëqyri helmimin e Aleksandër Litvinenkos, sipas New York Times.

Burimi mirror.co.uk/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *