Bunkeri më i madh bërthamor në botë ku mund të mbijetojnë njerezit në luks për 10 vjet/foto

Njerëzit më të pasur në botë kane ndertuar nje bunkier bërthamor super luksoz e cila ndodhet në një vend sekret në Republikën Çeke.

Që kur Rusia pushtoi Ukrainën muajin e kaluar, interesi për strehimoret bërthamore është rritur, i nxitur pjesërisht nga retorika e pamatur e Vladimir Putin, por elitat e botës kanë planifikuar prej vitesh.

Oppidum eshte nje bunkier qe ndodhet në një luginë të çuditshme në Republikën Çeke, e rrethuar nga mure të larta që sigurojnë se nuk mund të identifikohet nga masat e rrezatuara.

Struktura masive prej 323,000 metrash katrorë shtrihet mirë në tokë dhe është e pajisur me të gjitha sendet luksoze që do të mendoni, duke përfshirë një pishinë, bodrum vere dhe cdo ushqim.

E gjithë ndërtesa është e pajisur me një rrjet tunelesh sekrete kështu që kur godet një bombë ju mund të fshiheni shpejt në mënyrë të sigurt.

Ajo u ndërtua për herë të parë gjatë kulmit të Luftës së Ftohtë si pjesë e përpjekjeve të kombinuara nga qeveritë e Bashkimit Sovjetik dhe asaj që ishte Çekosllovakia.

Vendndodhja e saj është më shumë se dy orë nga Londra dhe Moska me avion privat duke ofruar akses të lehtë për ata që janë në qendrën e fuqisë botërore – edhe nëse mund të mos shohin sy për sy kur të arrijnë atje.

Bunkeri është gjithashtu i vetë-mjaftueshëm dhe pretendohet se banorët mund të mbijetojnë atje deri në dhjetë vjet.

“Bunkeri do të jetë në gjendje të sigurojë strehim afatgjatë për banorët – deri në 10 vjet nëse është e nevojshme – pa pasur nevojë për furnizime të jashtme.

“Kjo do të përfshijë rezerva në shkallë të gjerë të ushqimit dhe ujit që nuk prishet, së bashku me pajisjet e pastrimit të ujit, furnizimet mjekësore, objektet kirurgjikale dhe rrjetet e komunikimit me botën e jashtme.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *