Çështja Alvin, atë që nuk po e bën Shqipëria, e bën Italia

  “Të sjellim Alvinin e vogël në shtëpi“. Asambleja legjislative e Liguria miratoi sot unanimisht axhendën e paraqitur nga nënkryetari i Lidhjes, Paolo Ardenti dhe nga këshilltari i Lidhjes Alessandro Puggioni, për të sjellë në shtëpi Alvinin e vogël.

  Këshilli i Qarkut miratoi unanimisht një axhendë, të paraqitur nga Paolo Ardenti dhe Alessandro Puggioni (Lega Nord Liguria-Salvini) e nënshkruar nga të gjitha grupet, e cila angazhon këtë këshill të bëhet interpretues në Ministrinë e Punëve të Jashtme Italiane në bashkëpunimin ndërkombëtar.

  Ky Këshill do të vendosë, së bashku me Këshillin e Ministrave në Itali, të gjitha instrumentet diplomatike dhe praktike, të dobishme për Qeverinë e Republikës së Shqipërisë, që kjo e fundit të arrijë në një përfundim pozitiv, të historisë dramatike të fëmijës 6-vjeçar Alvin Berisha.

  Ai u lind në Itali dhe u largua nga nëna e tij në dhjetor 2014 e cila e dërgoi 6 vjeçarin në Siri, me qëllim regjistrimin e tij në ushtrinë e ISIS.

  Në këtë dokument, Këshilli kërkon që fëmija të ribashkohet me babanë dhe motrat e tij në Itali, dhe të favorizojë një dialog diplomatik, midis ambasadës italiane dhe asaj shqiptare në Turqi, vend i cili ndodhet më afër Sirisë, aty ku fëmija mbahet i burgosur.

  “Me këtë axhendë kemi angazhuar Regione Liguria të bëhet interpret në Ministrinë e Punëve të Jashtme, në mënyrë që të mund të vërë në praktikë të gjitha mjetet praktike të dobishme për një përfundim pozitiv të historisë dramatike, duke lejuar ribashkimin e Alvinit të vogël me babanë dhe motrat e tij në Itali , dhe të inkurajojë një dialog diplomatik midis ambasadës italiane dhe asaj shqiptare në Turqi”, shkruhet në dokument.

  Megjithë gjetjen e Alvinit të vogël në kampin Al – Hol në Siri, ekzistojnë komplikime serioze burokratike dhe diplomatike që e ndalojnë babanë të riatdhesojë djalin e tij.

  Sic duket qeveria dhe autoritetet italiane, janë duke bërë maksimumin e tyre, për rikthimin e Alvinit të vogel pranë familjes së tij. Ndërsa autoritetet shqiptare, ende nuk kanë bërë të ditur se në cilën fazë kanë mbetur tratativat, për tërheqjen e djalit të vogël nga kampi Sirian./abcnews.al

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *