Cuditet qytetaret.Çfarë janë këta 3 kuaj të zinj në derë të Kryeministrisë? Mësohet e verteta

3 kuaj te zinj jane vendosur ne shkallet e kryeministris dhe po cudisin kalimtaret.Perse jane vendosur keto tre kuaj?

Por behet e ditur se kjo eshte pjesë e ekspozitës “Leviatani mekanik” e cila do të çelet ditën e sotme në Qendrën për Hapje dhe Dialog.

Autori i Ekspozitës është artisti Ergys Krisiko, ndërsa kuratore është Ajola Xoxa.

Krijesa mitologjike e Leviatanit është një përbindësh nënujor i përmendur për herë të parë në Testamentin e Vjetër Biblik. Ashtu si dhe është shpjeguar në tekstin kuratorial, kjo krijesë është simbol i fuqisë së madhe por ka edhe anën e errët, pasi shihet gjithashtu edhe si një bishë demoniake.

Që publiku të ndiejë praninë e veprës, e të reflektojë rreth fuqisë së “Leviatanit”, nëse ajo është e errët apo e padëmshme, jashtë kryeministrisë vendosen edhe tri kuajt.

Ndaj kjo eshte e verteta e 3 kuajve.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *