Banka e Shqipërisë thirrje urgjente qytetarëve pas krizes se larte ne vendin tone

Lufta e rusis me ukrainen solli shume probleme ne ekonomin boterore por dhe ne ate shqiptare pasi cdo ditet po rriten cmimen dhe eshte e pa perballueshme per vendin tone.

Por Guvernatori i Bankës së Shqipërisë tha se:“Rritja e formalizimit dhe përfshirjes financiare e bën më të lehtë e eficiente edhe përpjekjen e qeverisë për zbatimin e politikave të ndihmës gjatë krizave.”

Ai tha se:“Sa më pak të përdorësh valutën e huaj, aq më pak i ekspozuar je ndaj rrezikut të kursit të këmbimit, i cili sot është edhe më i lartë. Përdorimi i monedhës vendase ndihmon në amortizimin e goditjeve që vijnë nga sektori i jashtëm përmes minimizimit të goditjeve në të ardhura, konsum dhe në investime.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *