Del studimi, ja cfare thone ekspertet per njerezit qe nuk i nderrojne te brendshmet shpesh

Ja cfare thone ekspertet per njerezit qe nuk i nderrojne te mbathurat shpesh.

Studimi i kryer nga prodhuesi i te brenshmeve Tomi Xhons ka cuditur te gjithe pasi 45 perqind e njerezve i mbajn veshur te mbathurat per me shume se dy dite.

Ndersa 13 perqind e te pyetuve kane thene se i mbajn te mbathurat me shume se nje jave ose me shume.

Ndersa 35 perqind e te pyeturve nuk e mbanin mend se sa dite i mbanin veshur te mbathurat.

Sipas sondazhit meshkujt jane me te pistit pasi sondazhi nxorri se meshkujt i mbajn te brenshmet gati 7 dite. Ndersa femrat i nderrojne te mbathuarat me shpesh se meshkujt.

Ekspertet thone se te brendhsmet duhet te nderrohen cdo dite dhe ti zevendesoni ne cdo 6 muaj pasi mund te akumulojne organizma dhe mund te perhapin infeksione. Shiko.news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *