Deri tani e keni ruajtur gabimisht qumështin tuaj – ja ku duhet ta mbani dhe nuk është në derën e frigoriferit.

Kur vini blerjet nëpër vende e dini se gjithçka në kuzhinën tuaj, ka vendin e vet dhe ska pasur nevojë të mendoni dy herë:

Mollët futen në mbajtësen e frutave, qepët në raftin e perimeve dhe qumështi në derën e frigoriferit.

Rezulton se qumështin e kemi ruajtur gabim dhe nëse duam të kursejmë para, ai nuk duhet të ruhet në derën e frigoriferit thone ekspertet.

Epo… mund të jetë koha të rimendoni se ku duhet ta ruani qumështin tuaj.Mund të jetë një surprizë për ju, por se çfarë ruani nëfrigoriferin tuaj ka një ndikim të madh në energjinë që shpenzon dhe sa kohë zgjat ushqimi juaj.

Open refrigerator filled with food

Me rritjen e kostos së jetesës, disa rregullime të vogla si lëvizja e gjërave në frigorifer mund të jenë të dobishme për të kursyer disa para.Chris Beasley, nga kompania e sigurimeve të shtëpisë Smart Cover, tregon se si ta organizoni saktë frigoriferin tuaj për ta bërë ushqimin tuaj të zgjasë më gjatë.Chris shpjegoi se hapi i parë për ta bërë frigoriferin tuaj të funksionojë më mirëështë të mundoheni për të qenë të organizuar.

Ai tha: “Mund të jetë e lehtë, por të jesh i organizuar do të thotë të dish se ku i ke gjërat dhe ke më pak gjasa të kesh ushqim që e ke harruar psh. në pjesën e pasme të frigoriferit.Kjo do të thotë më pak mbeturina ushqimore, më mirë për mjedisin dhe më mirë për xhepin tuaj, sepse nuk do blini gjërat që tashmë i keni.”Për më tepër, Chris shpjegoi se çdo produkt ka një vend të veçantë në frigoriferin tuaj.

Shumica prej nesh vendosin qumësht në derën e frigoriferit, por rezulton se ky mund të mos jetë vendi më i mirë për ta vendosur nëse dëshironi që qumështi juaj të mbetet i freskët për më gjatë.

Ai paralajmëroi: “Dyert janë në fakt më të ngrohta se pjesa tjetër e frigoriferit. Nëse shihni se qumështi juaj nuk zgjat shumë, provoni ta ruani në zonën kryesore të ruajtjes.

Erëzat dhe salcat priren të kenë një jetëgjatësi më të gjatë dhe nuk kanë nevojë të ruhen në një temperaturë specifike në frigorifer, kështu që ato zakonisht qëndrojnë mirë në derë ose në raftin e sipërm.E njëjta gjë vlen edhe për pijet në shishe. “Sipas Chris, një rregull kryesor është të shmangni mbushjen e tepërt të frigoriferit.”Vendosja e sendeve mbi njëra-tjetrën do të parandalojë qarkullimin e ajrit të ftohtë midis gjërave dhe kjo do të thotë që frigoriferi juaj duhet të punojë më shumë dhe ushqimi juaj do të prishet më shpejt.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *