Donald Trump anulon samitin e vendeve te G7-ës

  Presidenti i SHBA, Donald Trump, ka anuluar samitin e grupit të shteteve më të industrializuara.

  Zëdhënësi i Shtëpisë së Bardhë, Judd Deere, ka deklaruar se udhëheqësit do të mblidhen “ virtualisht , në mënyrë që të gjitha ekonomitë t’i përqendrojnë burimet në trajtimin e sfidave shëndetësore dhe ekonomike, që paraqet sfida e momentit

  Samiti i G7 ishte parashikuar që të mbahej në qershor, në Kamp Dejvid, pranë Uashingtonit.

  Grupi i shteteve me te industrializuara përbëhet nga: Britania e Madhe, Kanadaja, Franca, Gjermania, Italia, Japonia dhe Shtetet e Bashkuara te Amerikes.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *