E tradhetoi gruan me nje burre, ajo ia fali tradhtinë, vjehrri jo. 27-vjeçari dënohet me vd ekje

  Gjykata e Lartë e Iranit ka dënuar me vbekje një 27-vjeçar për tradhti bashkëshortore, pavarësisht se gruaja e tij e fali.

  Por, ishte vjehrri i 27-vjeçarit i cili nuk e fali dhëndrrin, pasi ai ia kishte tradhtuar vajzën me një burrë tjetër.

  Sipas ligjit iranian, nëse familja e fal një të pandehur, dënimi me vd ekje mund të shndërrohet në dënim me burg ose lirim. Por, ky nuk ishte rasti i 27-vjeçarit dhe të dashurit të tij 33-vjeçar.

  Sipas “Amnesty International”, në Iran janë ekzekutuar 246 dënime me vd ekje vetëm vitin e kaluar. Njëri prej tyre është kryer në publik.

  Por, nuk dihet se sa prej këtyre ekzekutimeve ishin nga tradhtia bashkëshortore.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *