FMN ben paralajmërimin e forte dhe jep lajmin e keq per vendin tone: Ne tre vitet e ardhshme do te..

Në raportin e fundit të pasqyrës ekonomike globale, Fondi Monetar Ndërkombëtar (FMN) ka paralajmëruar se çmimet do të jenë të larta jo vetëm këtë vit, por ato të mbeten të tilla deri në vitin 2027.

FMN vlerëson se inflacioni mesatar në Shqipëri, në vitin 2022 do të jetë 5.5%, nga 2% që ishte mesatarja e vitit të kaluar. Çmimet pritet të jenë të larta edhe në vitin 2023, me normën e inflacionit që vlerësohet të jetë në 3.7%. Deri në 2027-n inflacioni pritet të qëndrojë në rreth 3%, në objektivin e Bankës së Shqipërisë.

Këto janë nivelet më të larta që nga viti 2004, kur FMN raporton të dhënat. Për periudhën 2004-2013, inflacioni mesatar është luhatur në 2.7%, ndërsa nga viti 2014 deri në 2021 është luhatur midis 1.3-2%

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *