Frigoriferi juaj po ju harxhon shume energji elektrike. Ja si ta ulni faturen me keto truke te lehta

Frigoriferi juaj ka të ngjarë të jetë një nga pajisjet qe harxhon me shume energji elektrike në kuzhinën tuaj .

Por nëse po kërkoni të ulni kostot tuaja , ka disa gjëra që mund të bëni për ta mbajtur atë të funksionojë sa më mirë që të jetë e mundur.

Ekspertët e energjisë elektrike rekomandojnë pastrimin e rregullt pas frigoriferit për ta mbajtur atë të funksionojë siç duhet.

Pluhuri në bobinat e kondensatorit mund të parandalojë që pajisja juaj të ftohet aq shpejt sa duhet, që do të thotë se duhet të punojë më shumë për ta mbajtur ushqimin tuaj të ftohtë.

Përveç pastrimit të frigoriferit, duhet të siguroheni që ndarja e ngrirësit të shkrihet shpesh në mënyrë që të mos ketë grumbullim akulli pasi kjo shton harxhimin e energjise elektrike.

Përsëri, një grumbullim i madh akulli ushtron më shumë presion mbi pajisjen tuaj.

Ekspertet kane thene te shmangni lënien e derës së frigoriferit të hapur, pasi kjo është gjithashtu një humbje energjie dhe e bën pajisjen të punojë më shumë dhe te marre me shume energji elektrike.

Për çdo minutë që dera e frigoriferit lihet e hapur, duhen afërsisht dhjetë minuta për t’u ftohur.

Shumë familje janë në kërkim të mënyrave për të ulur faturat e tyre të energjisë pasi rritja e cmimit te energjise po rritet cdo dite e me shume.

Për mënyra të tjera për të ulur faturat tuaja, ne kemi parë nëse është më lirë të përdoret gazi pasi gatimet me gaz behem me shpejte dhe kane kosto me te ulet. .

Gjithashtu perdorni mikrovalen pasi ajo i ngroh shume shpejt ushqimet qe keni gatuar. Harxhon me pak energji se sa ta ngrohni ushqimin me stufen e gatimit.

Gatimi i një patate të pjekur në furrë do të kushtonte rreth 27 p në krahasim me 3 p në mikrovalë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *