I nxehti Afrikan pushton Evropen. Ja sa priten te shkojne temperaturat

I nxehti Afrikan pritet te pushtoj europen keto jave dhe pritet dite te nxehta.

Një masë ajri i nxehtë dhe i thatë që mbart pluhur nga Afrika e Veriut ka shtyrë temperaturat deri në 15 gradë mbi mesataren, me merkurin që arrin në 40C (104F) në disa pjesë të europes.

Agjencia metereologjike parashikoi dite te nxehta per europen.

Agjencia tha se aktivizoi planin e saj kombëtar për temperaturat e tepërta dy javë më herët të enjten pasi “vera po fillon në pranverë”.

Zëdhënësi Rubén del Campo tha: ‘Përditësimet e fundit të modeleve meteorologjike konfirmojnë intensitetin e jashtëzakonshëm të kësaj vale të nxehtit.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *