5 menyrat se si te ftohni dhomen dhe largoni vapen kur te vij i nxehti afrikan

Eksperti thotë se ka gjashtë mënyra gjeniale për të parandaluar ngrohjen e dhomës tuaj me disa mjete që mund ti keni në shtëpi. Këto truke mund të ndihmojnë në uljen e temperaturës së dhomës dhe për ta bërë atë më të rehatshme.

MBYLL PERDE
Sigurohuni që të mbyllni perdet ose blindat herët gjatë ditës, do të parandaloni që nxehtësia të hyjë në dhomë, veçanërisht në dhomat që ekspozohen drejtpërdrejt në diell.

KONTROLLO CATINE TUAJ
Çatia e shtëpisë tuaj mund të ndikojë në temperaturën e shtëpisë tuaj.
“Nëse dëshironi të keni gjithmonë një dhomë më të freskët, këshillohet të përdorni çati metalike. Çatia e ftohtë në thelb ul temperaturën e shtëpisë dhe gjithashtu ka më shumë fluks ajri duke lejuar që ajri i ftohtë të hyjë në dhomë.”

NDËRRONI LAMBAT TUAJA
Një truk tjetër është të siguroheni që të mos keni asgjë në shtëpinë tuaj që shton nxehtësinë. Llambat që lëshojnë sasi të mëdha energjie mund ta bëjnë dhomën tuaj më të ngrohtë.
Llambat inkandeshente, për shembull, mund ta bëjnë shtëpinë tuaj shumë më të ngrohtë në krahasim me llambat LED që lëshojnë më pak nxehtësi.

FIKNI PAJISJET TUAJA
Pajisjet e mëdha që konsumojnë sasi të mëdha energjie si televizorët dhe pjatalarëse do ta bëjnë shtëpinë tuaj më të ngrohtë.
“Sigurohuni që të hiqni nga priza çdo pajisje që nuk po përdorni, pasi ato kanë tendencë të gjenerojnë një sasi të mjaftueshme nxehtësie dhe do të kontribuojnë për ta bërë ditën tuaj në shtëpi edhe më të nxehtë.”

KRIJONI NJË FLLAD
Një tjetër truk për të përmirësuar ajrosjen natyrale të dhomës suaj është të krijoni një fllad apo korent. Duke hapur dritaret në anët e kundërta të dhomës ju lejoni që ajri i freskët i freskët nga jashtë të hyjë, duke ulur në thelb temperaturën e dhomës.

PËRDITËSONI FRESKUESET TUAJA
Ndërsa vetëm një FRESKUESE mund të mos jetë mënyra më e mirë për të ftohur një dhomë, ajo mund të përmirësohet me pak akull. “Përdorni një ventilator elektrik dhe nëse është vërtet nxehtë, vendosni një tabaka me akull dhe pak ujë përpara tij, dhe do ta freskojë ajrin edhe më shumë.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *