Ja cfarë ndodh pas 1 viti me ata qe kane kaluar kovidin

Nëse keni kaluar Covid dhe keni kapërcyer virusin, mund të mendoni se jeni jashtë rrezikut.

Por ekspertët kanë zbuluar se njerëzit që infektohen me koronavirus janë më të rrezikuar nga semundjet qe kane.

Mjekët që hetonin sëmundjen pas koviditd zbuluan se njerëzit që kishin kaluar virusin përballeshin me një rrezik 72 për qind më të lartë me zemrën pas 12 muajsh.

Në Nature Medicine, mjekët paralajmëruan se efektet afatgjata mund të shihen në zemër dhe sistemin vaskular, që përfshijnë arrest kardiak, dështim të zemrës, goditje në tru, ritme të parregullta të zemrës, mpiksje gjaku, sëmundje të enëve të gjakut dhe çrregullime të inflamacionit.

Evelina Grayver, drejtore e shëndetit të zemrës së grave në Northwell Health në Nju Jork, e cila nuk ishte e përfshirë në studim, tha për Fox News: “Ishin 20 çrregullime kardiake që u diagnostikuan për ata pacientë që vuajnë nga Covid në distancë të gjatë.

Por fatmiresisht me kalimin e viteve pritet qe dhe keto probleme te kalojne apo te zbuten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *