Ja se si mund ta largoni eren e keqe ne megjes

Fryma e keqe në mëngjes është një problem i zakonshëm për shumë njerëz dhe secili po përpiqet të gjejë një mënyrë për ta hequr atë. Edhe njerëzit me higjienë të përsosur me orale kanë probleme me frymëmarrje të keqe në mëngjes, edhe pse intensiteti ndryshon nga personi në person.

Çfarë shkakton frymëmarrje budalla në mëngjes?
Problemi fillon kur fle, derisa peshtyma zvogëlohet kur nuk ha. Pa pështymë në gojë, e cila është mjeti natyral antibakterial i gojës, grimcat e ushqimit dhe qelizat e ngordhura mbulojnë indet e buta dhe lejojnë krijimin e bakterieve.

Si të shpëtoj prej saj?
Natyrisht, mbajtja e higjenës suaj të gojës në një nivel të lartë është e rëndësishme, por ka shumë faktorë të tjerë që duhen marrë parasysh. Lani dhëmbët tuaj dy herë në ditë, shplani dhembet dhe gjuhën tuaj për të parandaluar frymëmarrjen e rende ne mëngjes. Ju duhet të përdorni pastë dhëmbësh antibakterial dhe gargarë me cilësi të lartë që mund të neutralizojnë bakteret dhe aromat. Megjithatë, duhet të jeni të vetëdijshëm se heqja e këtij problemi kërkon kohë.

Si të parandaloni frymën e keqe në mëngjes?
Për të parandaluar problemin, duhet të siguroheni që goja juaj të jetë pastruar nga grimcat ushqimore dhe bakteret, që do të thotë që ju duhet të krijoni një mjedis pa baktere që shkaktojnë frymën e keqe. Bakteret lulëzojnë në një mjedis acid, kështu që ju duhet të përdorni gargarë me uthull ose kripe por pa alkool, pasi alkooli mund të thajë gojën. Gjithashtu duhet të përpiqeni të merrni frymë përmes hundës tuaj dhe të mbani gojën të thatë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *