Joe Biden ben xhestin e madh per Ukrainen dergon shume e madhe me dollar diten e sotme

Amerika ndihmon serish Ukrainen do te dergoje ndihma te medha per te ndihmuar rezistencen ne Ukrain.

Joe Biden njoftoi se SHBA po i dërgojnë armatime të reja Ukraninës mes tyre kundër-ajrorë, anti-tanke e dronë si pjesë e përpjekjeve të Uashingtonit për të ndihmuar këtë vend për t’u mbrojtur nga Rusia.

Plus do te dergoj dhe 800 milionë dollarë shtesë në armatime në Ukrainë, duke e çuar në 2 miliardë dollarë totalin e ndihmës dërguar Kievit që kur Biden mori detyrën më shumë se një vit më parë. Rreth 1 miliard dollarë ndihmë janë dërguar vetëm javën e fundit.

“Ne do t’i japim Ukrainës armët për të luftuar dhe për të mbrojtur veten gjatë të gjitha ditëve të vështira që po vijnë”, tha Presidenti Biden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *