Kina dhe Rusia bejn plane kunder botes paralajmërojnë rendin e ri botëror

Lidhjet midis Kines dhe Rusis behen dhe me te forta pasi ato po planifikojne rendin e ri boteror.

Ministri i Jashtëm rus, Sergei Lavrov vizitoi kinene dhe paralajmeroi se: “Rusia, Kina dhe simpatizantët” e tyre po ecin përpara drejt një rendi të ri botëror “multipolar, të drejtë dhe demokratik”.

Wang Yi, Lavrov tha se: “Pekini dhe Moska do të vazhdojnë përpjekjet për multipolaritet global dhe demokratizim të marrëdhënieve ndërkombëtare”.

Zyrtarët amerikanë kanë akuzuar Kinën për sinjalizimin e “gatishmërisë” për të ofruar ndihmë ushtarake dhe ekonomike për Rusinë, ndërsa presidenti Joe Biden e ka krahasuar pushtimin e Ukrainës me shtypjen e protestave të Kinës në sheshin Tiananmen në 1989.

Wang shtoi se “bashkëpunimi Kinë-Rusi nuk ka kufij”, duke përsëritur një linjë të përdorur nga presidenti Vladimir Putin dhe homologu i tij kinez Xi Jinping për të karakterizuar lidhjet.

“Përpjekja jonë për paqen nuk ka kufij, ruajtja jonë e sigurisë nuk ka kufij, kundërshtimi ynë ndaj hegjemonisë nuk ka kufij”, tha Wang.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *