Kjo eshte temperatura perfekte qe duhet ta piqni picen ne shtepi

Në çfarë temperature duhet ta piqni picen ne shtepi? Me siguri është një nga pyetjet që i keni bërë vetes. Ne do të shpjegojmë pse furra duhet të jetë në një temperaturë të caktuar për të gatuar pica perfekte.

Temperatura perfekte në furrë për të gatuar picën tuaj është 180º-200ºC ose 400ºF. Megjithatë, çdo furrë është e ndryshme dhe mund t’ju duhet të eksperimentoni pak për të gjetur temperaturën ideale në tuajën.

Pica piqet në furrë rreth 15-20 minuta. Gjatë kësaj kohe, brumi merr formë dhe djathi dhe përbërësit shkrihen. Nëse furra nuk është në temperaturën e duhur, pica mund të mos piqet siç duhet.

Për shembull, nëse furra është shumë e nxehtë, pica do të piqet nga jashtë, por pjesa e brendshme e brumit nuk do të bëhet. Përkundrazi, nëse furra nuk është shumë e nxehtë, pica do të marrë më shumë kohë për t’u gatuar dhe mund të jetë e papërpunuar.

Pra, për t’u siguruar që pica juaj është e përsosur, është më mirë ta vendosni furrën në temperaturën e duhur: 200ºC. Në këtë mënyrë siguroni që brumi të piqet siç duhet dhe që djathi dhe përbërësit të shkrihen në mënyrë perfekte.

Tashmë e dini se cila është temperatura perfekte në furrë për të gatuar picën tuaj të bërë vetë. Tani gjithçka që duhet të bëni është të shkoni në punë! Ju garantojmë që nëse ndiqni këto rekomandime, pica juaj do të dalë e shijshme. Ju befte mire!

Ju pëlqen kjo? Ndani frymëzimin me miqtë tuaj!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *