Kjo shenje mund të jetë tregues kryesor që ju keni qenë të prekur, paralajmrimi i infermieres

  Nje infermiere ne Amerike ne qendren e kujdesit ne Uashington ka deklaruar se syte e kuq jane shenja e ‘vetme me e rendesishme’ qe nje pacient eshte prekur nga virusi

  Sipas Revistes “Mirror” tashme pas nje paralajmerimi zyrtar te shenjave si kolle e thate, ethe dhe shume efekte te tjera, infermierja ka treguar se syte e kuq jane shenje kyce se jeni teinfektuar.

  Zonja Chelsey Earnest ka bere kete paralajmerim menjehere pasi ekspertet zbuluan se 1-3% e pacienteve te infektuar kane shfaqur edhe konjuktivitis.

  Por me tej Akademia Amerikane e Oftalmologjise ka shpjeguar qartesisht:
  “Nëse shihni dikë me sy rozë, mos u frikësoni. Nuk do të thotë që personi është i infektuar me koronavirus”.

  Gjithsesi per zyrtaret e shendetesise besohet ende se syte viral roze ose konjuktiviti po zhvillohet ne 1% deri ne 3% e njerzve te prekur me koronavirus.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *