Konfirmohet ardhja e variantit Ba2 i Omicron edhe në Shqipëri. Demton dhe stomakun

Varianti i ri i kovidit eshte duke u hapur ne te gjithe evropen me hapa te shpejte dhe ky variant konfirmohet dhe ne vendin tone por fatmiresisht deri tani ky eshte varianti me i lehte nga variantet e tjere.

Mes shumë mostrave të dyshuara dhe të dërguara në Gjermani, disa raste kanë rezultuar pozitiv më Ba2 dhe pjesa tjetër më Omicron.

Por ekspertet japin lajme te mira pasi ato qe jane vaksinuar e kalojne me lehte infektimin nga ky variant.Cdo dite efekti i kovidit eshte duke rene dhe fuqia e tij sa vjen dhe bie ndaj kovidi do te jete si nje grip normal ne vitet ne vazhdim.

Por ndryshe nga Omicron, nënvarinati i tij Ba2 është shumë më ngjitës dhe përhapet më shpejt. Thuajse e gjithë Europa ka rritje të rasteve nga ky mutacion, i cili ka shenja të ngjashme me Omicronin por sipas specialistëve kalohet rëndë nga të pavaksinuarit.

Ndersa ata qe infektohet me Omicron pozitiv vuajnë nga probleme të lidhura me zorrët si të përziera, diarre, të vjella, dhimbje barku, urth dhe fryrje.

Omicron gjithashtu mund të shkaktojë probleme të lidhura me zorrët. Tani, nëse keni dhimbje stomaku mund te beni nje test per kovid.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *