Tërhiqen nga tregu vezët Kinder, përmbajnë bakterin e rrezikshëm

Ferrero ka tërhequr disa bigerina të vezëve Kinder Surprise për shkak të frikës se ato mund të lidhen me një shpërthim të salmonelës.

Rreth 57 njerëz janë sëmurë me salmonelë, me pak më shumë se tre të katërtat e tyre fëmijë të moshës pesë vjeç.

Duke konfirmuar tërheqjen e produkteve Kinder, Agjencia e Standardeve të Ushqimit tha: “Kjo është në lidhje me njw shpwrthim tw mundshwm tw salmoneles. Një numër prej këtyre rasteve kanë qenë fëmijë të vegjël.”

Ai shtoi: “Për të zvogëluar rrezikun e ndonjë sëmundjeje të mëtejshme, konsumatorët nuk duhet të hanë produktet e listuara në alarmin e tërheqjes dhe ata/prindi ose kujdestarët e fëmijëve duhet të ndjekin këshillat e rrezikut brenda tij.”

Produktet e prekura janë 20 g vezë dhe tre-pako vezë me datat e skadences para 11 korrikut 2022 dhe 7 tetorit 2022. Tërheqja përfshin vetëm këto data përfshirëse.

Prodhuesi i çokollatës Ferrero thotë se i ka tërhequr produktet si një “masë paraprake” dhe i ka këshilluar njerëzit që të mos i hanë ato.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *