Kontrollet mjekësore që duhet t’i kryejë çdo grua pasi t’i ketë bërë 40-vjet!

Kalimi në të 40-at nënkupton se ju keni kaluar edhe në menopauzë. Gjithsesi, kjo moshë ka edhe anët pozitive të saj.

Ndoshta jeni në kulmin e karrierës, po ia merrni dorën prindërimit ose po kërkoni aventura të reja që duhet t’i bënit që kur ishit më të reja. Nëse e keni pasur si prioritet stërvitjen dhe ushqyerjen e shëndetshme, me siguri ndiheni dhe jeni në gjendje të mirë shëndetësore.

Gjithsesi, mosha 40 vjeç është koha ideale për t’u kujdesur më shumë për shëndetin dhe kryer më shpesh kontrolle tek mjeku. Me kalimin e moshës, rritet dhe rreziku për zhvillimin e disa sëmundjeve, si sëmundjet e zemrës, kanceri dhe artriti.

Kontrollet më të shpeshta tek mjeku mund t’ju ndihmojnë të parandaloni, parashikoni dhe trajtoni sëmundjet para se të bëhen më serioze.

Ja cilat janë 9 testet mjekësore që duhet të planifikoni t’i bëni këtë dekadë.

Kontrollë të tensionit të gjakut
Kontrollë të kolesterolit dhe triglicerideve
Kontrollë për diabetin
Mamografia
Kontrollë të syve
Kontrolli për kancerin e qafës së mitrës
Kontrolle të lëkurës
Kontrollë të tiroides

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *