Kriza e koronavirusit: Mesohet projekti befasues i Gjermanisë për t’i dhënë fund të gjitha bllokimeve në vend

  Gjermania do prezentojë ‘’certifikatat e imunitetit’’ për ata që janë rikuperuar nga koronavirusi, në një përpjekje për t’i dhënë fund bllokimeve në të gjithë vendin, Studiuesit duan të sjellin dokumente për qytetarët që nuk rrezikojnë të kontraktojnë Covid-19.

  Shkencëtarët në Gjermani tani janë duke përdorur antitrupa në pjesëmarrësit e testit për të zbuluar se cili prej tyre ka pasur sëmundjen dhe është shëruar, raporton Der Spiegel.

  Ekipi planifikon të provojë 100,000 njerëz në të njëjtën kohë, duke lëshuar dokumentacion për ata që kanë ndërtuar një imunitet.

  Gjetjet do të ndihmojnë ekspertët të vlerësojnë se si dhe kur bllokimi duhet të përfundojë.

  Studiuesit do të përdorin të dhënat pasi këshillojnë qeverinë se kur do të hapen shkollat ​​dhe do të lejohen mbledhjet masive edhe një herë.

  Qendra Helmholtz për Kërkime të Infeksionit në Braunschëeig është duke mbikëqyrur projektin.

  Studiuesit do të kryejnë analizat e gjakut gjatë disa javëve të ardhshme për të kërkuar antitrupa të prodhuar në bartës të sëmundjes.

  “Ata që janë imunë, atëherë mund t’u jepet një çertifikatë vaksinimi që, për shembull, do t’i lejojë ata të lirohen nga çdo kufizim (i lidhur me bllokimin) në punën e tyre,” tha epidemiologu udhëheqës i projektit Gerard Krause.

  Testet gjithashtu do të ofrojnë një vështrim më të qartë se sa njerëz në Gjermani kanë kontraktuar koronavirusin.

  Lajmet vijnë ndërsa trajtimi i pandemisë nga kancelarja Angela Merkel, ka siguruar një ngritje në vlerësimet e sondazhit.

  Angela Merkel urdhëroi anulimin e të gjitha ngjarjeve publike me turma të pritshme mbi më shumë se 1.000 njerëz në fillim të këtij muaji.

  Edhe pse Gjermania ka regjistruar numrin e tretë më të lartë të infeksioneve koronavirus në Evropë me 57.695, ajo ka konfirmuar vetëm 433 njerëz të vdekur, duke e vendosur atë të gjashtën në Evropë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *