Kryeministri Edi Rama jep lajmin e hidhur më njoftuan për ndarjen nga jeta të…

Kyreministri Rama ka bere homazh diten e sotme per albanologut Peter Bart. Ai eshte nje njeri qe meriton shume respekt e ndaj dhe kryeministri e nderoj.

Rama u shpres se: “I ndjeri Peter Bartl, albanologu që meriton të gjithë respektin e mirënjohjen tonë. U prehtë në paqe. Në moshën 84-vjeçare ka humbur jeten profesori i Universitetit të Münchenit, Peter Bartl. Ai është autor i veprave monumentale mbi historinë shqiptare, mik i Martin Camajt. Peter Bartl do të mbetet një ndër zërat më të shquar të historisë shqiptare”

Peter Bart profesori i Universitetit të Münchenit, Peter Bartl. Ai është autor i veprave monumentale mbi historinë shqiptare, mik i Martin Camajt dhe bashkëpunëtor i Arshi Pipës dhe Ernest Koliqit, nxënës i Georg Stadtmüllerit të famshëm dhe mentor i historianit Oliver Jens Schmitt. Peter Bartl do të mbetet një ndër zërat më të shquar të historisë shqiptare. Për jetën dhe veprën e tij flasin historianët Oliver Jens Schmitt dhe Konrad Cleëing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *