KUJDES : Nese i keni nje nga 4 keto problem ! Urgjent tek mjeku

Kolesteroli i lartë, një problem shëndetësor që është bërë një prej të ashtuquajturve “vrasës të heshtur” të qenies njerëzore.

Edhe pse ky lipid është i pranishëm, në një farë mase, në të gjitha qelizat e trupit, akumulimi i tij në arteriet është ndër faktorët kryesorë të rrezikut të sëmundjeve kronike kardiovaskulare.

Edhe pse mëlçia ka për detyrë të prodhojë shumicën e tij, një tejkalim i tij në trup normalisht ndodh si rezultat i konsumit të zakonshëm të ushqimeve që përmbajnë atë.

Aspekti më shqetësues është se, për shkak të mungesës së simptomave të dukshme, shumë njerëz vuajnë prej tij, por nuk marrin masat e duhura për ta rregulluar atë.

Për këtë arsye, është e domosdoshme të mësohet të njohësh simptomat e kolesterolit të lartë që shpesh ngatërrohen me kushte të tjera.

A i njihni ato? Zbulojini ato duke vazhduar të lexoni.

Simptomat e kolesterolit të lartë:

Ndjesi rëndese e hidhur

Akumulimi i tepruar i kolesterolit të keq (LDL) në arteriet është një nga nxitësit e një ndjesie të përsëritur të dispepsisë.

Lipidet që mbahen në gjak dhe mëlçi ndryshojnë aktivitetin metabolik dhe dëmtojnë procesin e tretjes, sidomos kur konsumojnë ushqime të pasura me yndyrë.

Probleme me sytë

Rritja e niveleve të kolesterolit prodhon vështirësi qarkullimi që, në disa raste, shkaktojnë probleme të shikimit.

Njerëzit me këtë çrregullim mund të kenë acarim të vazhdueshëm të syve, si dhe vizion të paqartë.

Marramendje dhe dhimbje koke

Kolesteroli i tepërt tenton të formojë një pllakë të vështirë në arteriet, e cila duke bllokuar qarkullimin, ndryshon procesin e oksigjenimit qelizor.

Pas kësaj, shfaqja e marramendjes, dhimbjes së kokës, tensionit dhe humbjes së ekuilibrit dhe koordinimit është e zakonshme.

Halitoza

Një numër i madh njerëzish me hiperkolesterolemi gjithashtu kanë probleme me halitozë, megjithëse ata mbajnë shprehi të sakta higjienike.

Kjo është për shkak të faktit se kolesteroli ndërhyn në procesin e tretjes duke ndryshuar funksionimin e mëlçisë dhe pH të pështymës.

Dhimbje kraharori

Dhimbje gjoksi është një simptomë që perceptohet lehtë dhe madje edhe nëse mund të jetë e butë, shumica e kohës është një zile alarmi.

Shumë sëmundje shoqërohen me shfaqjen e këtij simptomi; megjithatë, një numër i madh rastesh lidhen me akumulimin e kolesterolit të keq.

Kjo ndodh për shkak se lipidi parandalon zemrën nga pompimin e gjakut siç duhet dhe, rrjedhimisht, mund të ndikojë në shfaqjen e hipertensionit.

Dobësi dhe lodhje

Ka shumë faktorë që mund të ndikojnë në shfaqjen e ndjenjës së dobësisë dhe lodhjes:

Sëmundjet kronike,

Mangësitë ushqyese,

Teprica e aktivitetit fizik,

Flini keq.

Megjithatë, kur prodhohet me përsëritje, për asnjë arsye të dukshme, do të ishte mirë të vlerësohej nëse kjo varet nga një rritje e kolesterolit.

Kapsllëku

Kapsllëku është një çrregullim kronik për shkak të disa ndryshimeve në aktivitetin e zorrëve. Megjithëse ndodh pothuajse gjithmonë për shkak të zakoneve të dobëta të të ngrënit dhe problemeve të tretjes, duhet të dini se kjo mund të jetë pasojë e hiperkolesterolemisë.

Intoleranca e ushqimit

Kur një person ka vështirësi metabolike shpesh prodhohen intolerancat e ushqimit.

Akumulimi i yndyrës në arteriet dhe në mëlçinë rrit ndjesinë e rëndesës dhe inflamacionit, sidomos pas konsumimit të ushqimeve irrituese dhe yndyrore.

Në përgjithësi, ju ndaloni së toleruari ushqime të tilla si:

Produktet e qumështit,

Mish i kuq,

Miell i rafinuar.

Urtikaria

Vështirësitë në heqjen e kolesterolit të tepërt nga arteriet mund të ndodhin edhe me irritime dhe probleme të tjera të lëkurës.

Shfaqja e:

Pikave të kuqe,

Lëkura e irrituar,

Kruarje,

Puçrra fytyre.

Nëse keni njohur disa simptoma të kolesterolit të lartë, konsultohuni me mjekun tuaj sa më shpejt që të jetë e mundur për të bërë teste të gjakut për të kontrolluar hiperkolesterolemin.

Nëse rezultatet janë pozitive, sigurohuni që të përmirësoni zakonet tuaja të jetës për të shmangur komplikime më serioze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *