Si të ulni konsumin e energjisë elektrike. Një zonjë tregon se si ajo arriti të ulë me 40 % faturën

A keni frikë të merrni faturën e energjisë elektrike në fund të muajit? Ju kujtohet se nuk keni përdorur shumë energji elektrike në shtëpinë tuaj gjatë gjithë muajit, por fatura është ende e larte?

Megjithatë, a e dini se ka mënyra për të ulur përdorimin e energjisë dhe për të ulur koston e faturës suaj? Është koha për të jetuar në mënyrë më efikase dhe për të shkurtuar shpenzimet e panevojshme.

Marrja e një fature të lartë në fund të muajit është gjithmonë një dhimbje.

Përdoruesja e Facebook Liyana Syazwani ndau një keshille të thjeshtë se si arriti të merrte një faturë prej RM39.89 (US $ 10.31) nga RM205 e saj tipike (US $ 53.01). Metoda e saj e kursimit të energjisë e ka ndihmuar atë të reduktojë përdorimin e energjisë dhe të kursejë shumë para shtesë në fund të muajit. Në një shënim që ajo shkroi më 22 dhjetor 2015, ajo dhe familja e saj fiknin dhe terhiqnin prizën e çdo pajisjeje të papërdorur.

Një gjë e lehtë që mund të bësh është të heqësh televizorin, kompjuterin ose pajisjet e tjera elektronike kur nuk janë në përdorim.

Kjo për arsye se pajisjet elektrike ende konsumojnë 10% – 60% të fuqisë edhe kur nuk jane ne perdorim dhe disa pajisje elektronike si skedarët dixhitalë konsumojne aq shumë energji sikur janë të ndezura.Sipas Liyana, ajo le vetëm disa pajisje elektrike si frigorifer, kondicioner, dhe ngrohës uji. Pas disa muajsh, rezultati i thjeshtë i kursimit të energjisë e ka ndihmuar atë të ulë ne menyre drastike faturën e saj të energjisë elektrike.Kjo është reduktimi drastik në faturat e saj mujore mbi shtatë muaj duke filluar nga qershori deri në dhjetor 2015.

Qershor – RM 205 (US $ 53,01).Korrik – RM 163.41 (US $ 42.25).Gusht – RM 121.21 (US $ 31.34).Shtator – * asnje shenim *.Tetor – RM 63.64 (US $ 16.46).Nëntor – RM 84 (US $ 21.72).Dhjetor – RM 39,89 (US $ 10,31).Ajo shkruan se faturat e energjisë elektrike ndërmjet qershorit dhe gushtit ishin faturat tipike mujore para se ajo të fillonte të tërhiqte prizën e ndonjë pajisje elektrike që nuk ishte në përdorim.Liyana shpjegoi se fatura e saj për nëntorin ishte pak më e lartë, meqë burri i saj gjithnje linte laptopin për tu ngarkuar gjatë natës.Edhe ata qe nuk jane mesuar me këtë metodë, mund të kenë nevojë per më shumë kohë deri sa tu behet zakon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *