Lajmi fundit/ Bordi i Transparencës rrit serisht cmimi i naftes deri ne kete date

Eshte mbledhur Bordi i Transparencës i mbledhur në datë 5 Prill per te vendosur cmimin e ri te naftes deri në 12.04.2022. Me pas pas kesaj date cmimi pritet te rrites serisht apo te ulet kjo do te varet nga tregu global.

Miratimin e çmimit tavan të tregtimit me pakicë të produkteve për datën 05.04.2022 deri në 12.04.2022, si më poshtë:

233 Lekë/litri për gazoilin;

209 Lekë/litri për benzinën;

115 Lekë /litri për gazit të lëngshëm të naftës.*( çmimi i shitjes për gazin e lëngshëm të automjeteve do jetë çmimi i furnizimit në stacionet e furnizimit në pikat e karburanteve, ndërkohë që në pikat e tjera për konsumatorët familjarë dhe industrial çmimi nuk duhet të përfshijë akcizën).

Vendimi i Bordit hyn në fuqi dhe do reflektohet në datë 5 Prill, deri deri në mbledhjen e ardhshme të bordit, me qëllim pasqyrimin në çmimin e shitjes me pakicë të këtyre nënprodukteve, të ndryshimeve të mundshme të çmimeve në tregjet ndërkombëtare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *