Mjafton vetëm një lugë çaji në muaj dhe lulja Orkide do te jete e shendetshme

Plehrat natyrore janë një mënyrë për të marrë një qasje ekologjike ndaj rritjes së bimëve. Një përbërës interesant është hudhra e tharë për lule. Ja si ta përdorni

Hudhra është një antibiotik natyral dhe bimët gjithashtu mund të përfitojnë nga vetitë e saj. Hudhra ka veti fungicide, kundër mizave të bardha, afideve ose insekteve me luspa. Përveç kësaj, i bën bimët më rezistente nga dëmtuesit dhe sëmundjet.

#Hudhra e tharë si kurues lulesh.
Një opsion më i sigurt do të jetë përdorimi i hudhrës pluhur. Spërkateni një lugë çaji me të në shtresën e sipërme të tokës dhe punojeni butësisht në tokën. Hudhrën mund ta përzieni edhe në ujë të vakët dhe me këtë mund të ujisni lulet.

#Spërkatje me hudhër kundër insekteve
Nëse shihni se bimët janë sulmuar nga dëmtuesit, atëherë përgatitni këtë përzierje për spërkatje: Hidhni rreth 15 thelpinj hudhra të shtypura në 10 litra ujë të nxehtë . Lëreni sa të ftohet e më pas spërkatni tretësirën në të gjithë bimët. Mund ta bëni edhe në mënyrë parandaluese.

#Si ta përdorni hudhrën në kujdesin e orkideve?
Fillimisht zieni 1 litër ujë dhe prisni derisa të ftohet.

Më pas vendosni 3 thelpinj hudhër të shtypur në të dhe lëreni mënjanë për 24 orë. Pas kësaj kohe, njomni orkidet në lëngun e hudhrës për 20-30 minuta. Përdorni një trajtim të tillë një herë në muaj.

Pas vetëm dy trajtimeve do të vini re se gjendja e luleve është përmirësuar ndjeshëm. Mos harroni kjo përzierje duhet domosdoshmërisht të jetë e freskët ndaj mos e ruani.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *