Ndodh fenomeni i çuditshëm në Vlore diten e sotme dalin pamjet/video

Bregdeti i Vlores diten e sotme ka ndodhur nje fenomen i ralle pasi deti eshte terhequr disa metra.

Po i njejti fenomen ka ndodhur edhe në bregdetin e Shëngjinit diten e djeshme. Teksa vitin e kaluar deti po avanconte duke “gllabëruar” rërën dhe pishat pranë bregut, këtë vit ndodhi fenomeni i kundërt.

“Fenomeni i tillë ndodh si pasojë e ndikimit të tërheqjes së hënës, niveli i ujit në oqeane pëson lëkundje periodike. Periudha e këtyre lëkundjeve është pak më e madhe ose më e vogël se njëzet e katër orë. Gjatë kësaj periudhe, niveli i ujit në det dy herë ngrihet pakëz dhe dy herë ulet.

Me një fjalë, fenomeni i baticave e i zbaticave është shumë i ndërlikuar. Meqenëse, përveç hënës, në të ndikojnë edhe shumë faktorë nga më të ndryshmet dhe në radhë të parë lëvizja e diellit ndikim të madh ka në pranverë”, thotë Xhani.

Per me shume shikoni videon.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *