Studimi/ Në Suedi “imunitetit i tufës” ka dështuar: mbi 5 mijë jete te humbura dhe..

  Suedia është përqendruar në arritjen e imunitetit të tufës përmes një “përhapjeje të kontrolluar” të koronavirusit pa vendosur një bllokim, siç bëhet në Itali dhe shtetet e tjera të Bashkimit Evropian.

  Qëllimi nuk është arritur, në të vërtetë, aktualisht vendi ka më shumë raste dhe më shumë jete te humbura sesa fqinjët e tij. Dy studiues nga University College London shkruan në një editorial në Journal of Royal Society of Medicine.

  Parashikimet – Qeveria Suedeze, lexohet në artikull, hipotezuar se në maj 40% e popullsisë Suedeze ishin të infektuar, dhe për këtë arsye kishin antitrupa, ndërsa, sipas studimeve serologjike, përqindja është afër vetëm 15%. Për më tepër, Suedia ka tre herë më shumë raste për milion popullsi sesa Danimarka, katër herë më shumë se Norvegjia dhe pesë herë më shumë se Finlanda.

  Stokholmi regjistroi mbi 5 mijë, ndërsa vendet e tjera janë nën një mijë. “Itshtë e qartë se jo vetëm nivelet e infektimit, shtrimi në spital dhe vdekshmëria janë shumë më të larta se vendet fqinje – shkruajnë autorët e artikullit – por edhe tendenca e epidemisë është e ndryshme, me infeksione dhe vdekshmëri më të lartë se në periudhat më kritike që shihen në Danimarkë, Finlandë dhe Norvegji “.

  Imuniteti i tufës mund të fillojë të ketë një efekt, shkruajnë disa ekspertë në revistën MIT, në shtetet më të prekura amerikane, ku ka numer te lartë
  te rasteve, dhe për rrjedhojë i imunitetit, qe mund të luaje një rol në ngadalësimin e epidemisë. “Unë besoj se epidemitë e vazhdueshme në Arizona, Florida dhe Teksas do të lënë imunitet të mjaftueshëm për të ndihmuar mbajtjen nën kontroll të Covid-19 – thotë Trevor Bedford nga Universiteti i Uashingtonit -. Megjithatë, këto nivele nuk janë në përputhje me një kthim të plotë në normalitet. dhe sjellja para-pandemike “.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *