Nena lind femijen me shenje ne fytyre. Shikoni se si i ndryshon fytyra pas operacionit

33 vjecarja Brooke Atkins, mama e dy femijeve, eshte një nënë shtëpiake e cila para 6 muajsh ka lindur djalin e saj Kingsley. Por sapo lindi fëmija u vu re se kishte një njollë në fytyrë që i mbulonte gjysmën e fytyrës së tij.

Shenjat e lindjes si njolla janë zakonisht të padëmshme, por nëse janë veçanërisht mbi sy – mund të lidhen me glaukomën dhe sindromën Sturge Weber.

Më tej Brooke dhe bashkëshorti i saj vendosën të kryejnë lazerin tek vogëlushi 6 muajsh trasnemton shiko.news

“Kur ai lindi, ne shkuam në departamentin e dermatologjisë dhe enëve të gjakut të Spitalit të Fëmijëve në Queensland, ku ata organizuan trajtimin e parë dhe shpjeguan në detaje të mëtejshme pse lazeri do të ishte i rëndësishëm”, shpjegoi Brooke.

‘Qëllimi i trajtimeve me lazer nuk është t`i ‘heqin’ shenjën e lindjes, por në vend të kësaj ta mbajnë lëkurën të shëndetshme, për të parandaluar çdo dëmtim të mëtejshëm të zonës.’

Brooke thotë:
“Ky rrugëtim për familjen tonë sapo ka filluar dhe ka një rrugë të gjatë përpara, por ne do të vazhdojmë!
Mbi 20 takime në spital, dy spitale të ndryshme, mbi 10 specialistë dhe mjekë të ndryshëm, pesë departamente të ndryshme mjekësore, tre MRI, një ekografi, dy teste dëgjimi, dy operacione, dy trajtime me lazer dhe tre diagnoza, të gjitha në gjashtë muaj – megjithatë ai është djali më i lumtur, më i dashur dhe më i ëmbël që mund të takoni ndonjëherë trasnemton shiko.news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *