Nese i keni nje nga keto 8 simptoma shume te rrezikshme duhet te vraponi tek mjeku

Çdo grua mund të jetë e vetëdijshme që ka shenja paralajmëruese të hershme të kancerit ovarian, por, shumë prej tyre janë më pak të vetëdijshme për kistet në vezore.

Studimet e kohëve të fundit tregojnë një rritje të numrit të femrave të prekura nga kjo sëmundje. Kistet ovariane ndodhin kur vezoret përbëhet nga kiste të shumta. Edhe nëse këto kiste nuk janë të mëdha në përmasa, në qoftë se nuk trajtohen në kohë mund të kthehen të rrezikshme.

# 1 Vështirësi gjatë kohës së urinimit apo nevojë për të urinuar shpesh.

# 2 Menstruacione të dhimbshme apo gjakderdhje jonormale.

# 3 Dhimbje gjatë raportit seksual.

# 4 Vjelle të vazhdueshme dhe të përziera.

# 5 Shtim në peshë papritur.

# 6 Humbja e oreksit ose ndjenjë ngopjeje shumë shpejt.

# 7 Dhimbje në fundshpinë.

8 Fryrje ose dhimbje barku.

Nëse keni pikasur ndonjë nga simptomat e listuara më sipër, mos i injoroni ato, vizitoni mjekun pa vonesë.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *