Një truk me uthull që e mban shtëpinë pa buburrecat dhe miza

Të kesh insekte në shtëpi është mjaft e pakëndshme.
Për fat të mirë, ka strategji të ndryshme të arsyeshme që nuk rrezikojnë as shëndetin tuaj dhe as mjedisin përreth.
Kurthi i uthullës së mollës

– Do të duhet uthull balsamike ose uthull rrushi.
– Detergjent i lëngshëm për larjen e enëve.
– Një tas qelqi.
– Një kruejse dhëmbësh.

Në enë hidhni dy deri në tre centimetra uthull balsamike . Më pas tundeni për të tretur aty disa pika detergjenti të lëngshëm enësh.
Mbështillni mirë me qese plastike mbi të dhe kruese dhëmbësh, hapni disa vrima të vogla. Mizat e frutave do të hyjnë në kurth pa mundur të shpëtojnë.Të nesërmen do të zbuloni shumë insekte të ngordhura duke e vendosur enën në zonën e infektuar gjatë natës.

Uthulla tërheq mizat dhe insektet e tjera për shkak të aromës së saj, e cila u kujton atyre frutat e kalbura. Duke iu afruar për t’u ushqyer, detergjenti do t’i shkaktojë mbytjen e tyre.shiko.news

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *