Paralajmërohet ciklon reshje shiu dhe debore çfarë e pret Shqipërinë në ditët që vijojnë

Muaji mars ishte nje muaj me mote te ngrofte ne te gjithe evropen por prilli do te jete me reshje shiu dhe debore. Moti i ftohte do te perfshi evropen kete jave ku e tille do te jete gjendja dhe ne vendin tone.

Masa ajrore të ftohta me orirgjinë polare së bashku me lagështinë e Atlantikut pritet të kushtëzojnë reshje shiu, por edhe bore në shumë pjesë të Kontinentit Evropian duke filluar që nga Britania e Madhe e deri në Gadishullin Iberik.

E gjithe evropa do te perfshihet nga reshjete e debores si në Francë, Gjermani, Zvicër, Austri, Poloni etj. Priten qe temperaturat do te ulen dhe ne vendin tone dhe priten reshje debore ne vende malore.

Por ne gjirin e Gjenovës së Italisë kemi ciklonin e fuqishëm i cili pritet të ndikojë edhe në Gadishullin Ballkanik po ashtu pritet te kete ndikime te lehta dhe ne vendin tone.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *