Pas 12 vitesh ne SHBA fermeri le Ameriken per te punuar ne bujqesi ne Fier

Nje histori suksesi vjen nga Fieri kur fermeri Ferrik Rama nga Zharrëza kthehet nga Amerika dhe i perkushtohet bujqesise.

Ferriku iku per here te pare ne Greqi ne vitet 2000 dhe me pas iku drejt Amerikes.

Fermeri punoj rreth 11-12 vite ne emigrim dhe me pas errdhi ne fshatin e tij per te investuar.

“Kam ndërtuar 2 hektarë. Po bëhemi gati për sezonin e vjeshtës që të fillojmë të mbjellim domaten, trangullin, specin, këto më baziket”, shprehet fermeri Ferrik Rama.

Ai shton se treg për të shitur perimet ka.

“Trangullin për turshi, është një kompani që e çon në Austri. Ka çmime fikse dhe është sipas kualitetit. Kompania është e rregullt dhe jemi të kënaqur”, thekson ai.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *