Femrat që bëjnë prerje cezariane, 3 të vërtetat që duhet ditur

Këtu janë 3 të vërteta që vetëm gratë që kanë lindur me prerje Cezariane i dine dhe kuptojne.

1- Ata i përballojnë me guxim pasojat e ndërhyrjes kirurgjikale

Shume mendojne se nderhyrja cezariane, është një procedurë e zakonshme, por është konsideruar një operacioni i rënde. Dhe, ashtu si llojet e tjera të operacioneve të tilla, edhe kjo gjithashtu mbart rreziqe për nënën dhe fëmijën.

2- Ata nuk e dinë nëse çdo gjë është në rregull, deri sa largohen nga dhoma operative

Në këto raste, rreziku nuk përfundon me lindjen e fëmijës. Si në çdo operacion, mjekët nuk mund të përcaktojnë nëse çdo gjë ka qenë me sukses deri sa të dalë anestezia,

Përveç kësaj, ka një detaj që pak njerëz e dinë. Gjatë një prerje cezariane nëna është e vetëdijshme, ajo nuk ndjeni dhimbje, por ndjen të gjitha lëvizjet që ndodhin brenda saj. Kjo është një gjë e pakëndshme, dhe, në qoftë se ju nuk jeni më parë te vetëdijshëm për këtë, mund të jetë traumatike.

3- Si heroina të vërteta, e kalojnë periudhen e rikuperimit post-operator

Kur lind një fëmijë, bota e një nëne sillet rreth tyre dhe padyshim ne përputhje me kërkesat e tyre pa fjalë,

Kjo kërkon një predispozitë dhe logjistikë të cilat shpesh janë rraskapitëse. Paramendoni duke bërë gjithçka me dhimbjet e post-operacionit. Po, me shumë dhimbje dhe parehati që është një pjesë e pashmangshme e procesit të rimëkëmbjes pas operacionit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *