Putin vendos ‘datën e fundit’ se kur do mbaroj lufta me ukrainen

Trupave ruse u është thënë të “sigurohen” që pushtimi në Ukrainë të përfundojë deri më 9 maj – një datë me rëndësi historike në Rusi.Ky eshte afati qe Putin ka vendosur.

Pretendimi ka ardhur nga një anëtar i shtabit të përgjithshëm të forcave të armatosura të Ukrainës, sipas gazetës ruse të lajmeve Pravda News.

Ata citojnë një burim të ketë thënë: “Sipas informacioneve të disponueshme, ekziston një fushatë propagandistike e vazhdueshme midis personelit të Forcave të Armatosura të Federatës Ruse, e cila synon të imponojë idenë se lufta duhet të përfundojë deri më 9 maj 2022.

“Megjithë humbjet e konsiderueshme dhe personelin e demoralizuar, autoritetet ushtarake dhe politike të Federatës Ruse ende nuk po e hedhin poshtë mundësinë e vazhdimit të luftës kundër Ukrainës.

“Duke shkelur rregullat e luftës, trupat pushtuese po shkatërrojnë infrastrukturën e qyteteve dhe fshatrave paqësore.

“Shumica e institucioneve mjekësore të vendosura në anën ruse të kufirit me Ukrainën, afër kufirit, janë të pushtuara nga ushtarë të plagosur të ushtrisë ruse.

“Trupat ruse po përpiqen gjithashtu të rivendosin aftësitë luftarake të trupave të saj ajrore.”

Për rusët, 9 maji është një datë e rëndësishme historike.

Një festë kombëtare mbahet çdo vit në atë datë për të festuar fundin e Luftës së Dytë Botërore – dhe, në Rusi , është kur ata pretendojnë fitoren e vetme ose sovjetike mbi nazistët.

“Pra, Putini po përpiqet të riciklojë te shkuaren dhe te shpall daten 9 si nje fund ndaj luftes ndaj Ukraines duke dal fitimtar nga kjo lufte.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *