Rusia bën deklaratën e fortë për linë e majmunëve. Ja nga ka dal virusi OBSH te hetoje

Kreu i mbrojtjes Igor Kirillov, ka hedhur aludime në media se lija e majmunëve mund të jetë prodhuar në laborator nga Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Për të bërë sa më të besueshme teorinë e tij ai përdor si argument vendin nga ku u shfaq për herë të parë infeksioni që është Nigeria, shtet në të cilin SHBA disponon 4 laboratorë mjekësor.

“Sipas raportit të OBSH-së, agjenti shkaktar i lisë së majmunëve u shfaq në Nigeri, një shtet tjetër në të cilin Shtetet e Bashkuara kanë vendosur infrastrukturën e saj biologjike.

Sipas informacioneve të disponueshme, ka të paktën katër laboratorë biologjikë të kontrolluar nga Uashingtoni në Nigeri, “tha ai.

Kirillov shtoi se një rastësi e tillë kërkon verifikim nga specialistët. Ai i bën thirrje OBSH-së të hetojë aktivitetet e laboratorëve të financuar nga SHBA në Nigeri.

“Në sfondin e rasteve të shumta të shkeljeve të kërkesave të biosigurisë nga SHBA dhe fakteve të ruajtjes së pakujdesshme të biomaterialeve patogjene, ne i bëjmë thirrje udhëheqjes së Organizatës Botërore të Shëndetësisë që të kryejë një hetim mbi aktivitetet e laboratorëve nigerianë të financuar nga SHBA në Abuja, Zaria. Lagos dhe informoni komunitetin botëror për rezultatet e tij”, shtoi Kirillov.

Ai shtoi se: “Sipas raportimeve të mediave evropiane dhe amerikane, në materialet e Konferencës së Sigurisë së Mynihut 2021, pra në sfondin e pandemisë COVID-19, u përpunua një skenar për të luftuar një shpërthim të shkaktuar nga një lloj i ri i virusiti, lisë së majmunit.

Ministria ruse e Mbrojtjes është e vetëdijshme se deri më tani, “98% e rasteve janë homoseksualë mbi 20 vjeç,” tha Kirillov.

Ai shtoi se ish-shefi i departamentit të urgjencës së OBSH-së, Dr. David Hermann, tha në një intervistë se arsyeja kryesore e përhapjes së sëmundjes është transmetimi seksual i virusit.

Më herët, presidenti rus Vladimir Putin, gjatë një samiti të krerëve të shteteve të Organizatës së Traktatit të Sigurisë Kolektive, tërhoqi vëmendjen për aktivitetet biologjike ushtarake të Shteteve të Bashkuara në hapësirën post-sovjetike, përfshirë dhe Ukrainën.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *