Sa kushton nje ore me kondicionerin ndezur

Per te bere llogari te tilla si fillim duhet te kemi parasysh disa lloje variablesh duke nisur nga lloji i kondicionerit e te arrijme tek shpenzimi per kilovat-ore. Ky i fundit per veren e 2023 eshte afersisht 30 leke per kilovat-ore perfshire ketu edhe taksen.

Me vapen rekord te kesaj vere dhe gjate diteve te fundit te gjithe konsumatoret perdorues pyesin vazhdimisht se sa mund te harxhoje kondicioneri i tyre duke qene se po perdoret gati pa pushim transmeton shiko.news.

Mirepo duhet marre parasysh se aparatet e kondicionereve qe jane superiore konsumojne me pak energji si ato te tipit te fundit inverter.

Prandaj nuk eshte gjithnje e lehte te flasesh me shifra ekzakte per shpenzimet energjike te kondicionereve.

Ne pergjithesi kondicioneret qe kane performance me te larte si ato te tipit A+++ konsumojne me pak se ata te tipit A++, A+, A, B, C apo D qe kane shpenzime akoma me te larta.

Keshtu sipas llogaritje qe harxhimi mund te jete afersisht 30 leke per ore, dhe duke llogaritur 4 ore minimalisht ne dite per nje muaj shkojne diku tek 3600 leke, transmeton shiko.news.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *