Shkencetaret ngrene alarmin: Koronavirusi po përhapet nga ekranet e telefonave, ja si te mbroheni

    Koronavirusi mund të mbijetojë në sipërfaqe të vështira, siç janë ekranet e telefonit, deri në një javë dhe ofron rrugë të mundshme infeksioni, paralajmërojnë shkencëtarët.

    Virusi përhapet përmes ciklave të pështymës, të lëshuara nga kolla apo teshtima dhe mbetja mund të jetë e fuqishme për 7 ditë në sipërfaqe të tilla si doreza dhe aparate.

    Ekspertët paralajmërojnë se telefonat mund të jenë duke vepruar në përhapjen e virusit, duke këshilluar që ata të fshihen të paktën dy herë në ditë me një dezinfektues.

    Leave a Reply

    Your email address will not be published. Required fields are marked *