Si ti rrisni domate bio ne shtepi per mos bler me ne treg me kimikate

Harrojeni të shpenzoni vazhdimisht para për domate, pasi me këtë truk, ju mund të rritni vetë në shtëpi.

Sipas The Express , rritja e domateve është shumë e thjeshtë, por ka disa hapa që duhet të ndiqni.

Domatet rriten më mirë në një vend të ndritshëm me diell, edhe më mirë nëse mund të strehohet, dhe në tokë të thellë pjellore që do të mbajë lagështi në ditët e nxehta të verës.
Si rezultat, është e rëndësishme që të mos i mbillni në hije ose në toka të cekëta, pasi do të kufizoni në mënyrë drastike të korrat tuaja.

Përveç kësaj, ju duhet t’i keni bimët tuaja rreth 15 cm të larta kur t’i mbillni ato dhe të jetë në tokë pjellore e të plehrosur mirë.

Është e rëndësishme që të shtoni një kallam bambuje të fortë dhe të gjatë pasi të keni mbjellë domatet tuaja, për të shmangur dëmtimin e rrënjëve të reja që do të nxjerë bima juaj sesa të shtoni në një fazë të mëvonshme. Ndërsa bima juaj rritet, do t’ju duhet të lidhni butësisht kërcellin kryesor në rritje në këtë kunj.

Dhe nëse keni disa qindarka në çantë, jeni me fat, pasi për të rritur domatet më të mira, ju duhen te blini disa tableta aspirinë.

Po, e keni dëgjuar saktë …
E tëra çfarë ju duhet të bëni është të merrni dy tableta aspirinë dhe t’i tretni ato në një kanaçe uji një herë në javë përpara se të ujitni dhe spërkatni bimët tuaja të domates me tretësirën.
Kjo do të stimulojë përgjigjen imune të një bime të domates, që do të thotë se ata mund të luftojnë më mirë sulmet e dëmtuesve dhe sëmundjeve. Është shumë e thjeshtë për t’u bërë dhe do t’i bëjë domatet tuaja të lulëzojnë menjëherë.

Përveç kësaj, është me të vërtetë e rëndësishme që të mbani tokën rreth domateve të hidratuar mirë, pasi nëse nuk jeni të vazhdueshem me ujitjen tuaj, domatet tuaja mund të zhvillojnë një gjendje të njohur si kalbja e fundit e lulëzimit, e cila sheh fundin e frutave në zhvillim të bëhet kafe dhe të fillojë të kalbet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *