Solli rezultate pozitive tek të prekurit nga koronavirus, ilaçi do të aplikohet tek 250 pacientë

  Një mjek nga Italia ka treguar se dy pacientë kishin rezultate pozitive brenda 24 orëve pasi përdorën ilaçin për artritin, i cili nuk është antiviral por duket se zvogëlon simptomat e koronavirusit.

  Bëhet fjalë për ilaçin Tocilizumab, për të cilin është dhënë aprovimi të aplikohet edhe në 250 pacientë të tjerë me Covid-19.

  Protokolli që u hartua nga një grup doktorësh nga spitali Cotygno të Napolit, pas OK të dhënë nga Enti Kombëtar italian i Ilaçeve do të miratohet gjithashtu nga spitali në Bergamo dhe strukturat e tjera që po luftojnë kundër koronavirusit.

  Kështu ka konfirmuar Kryetarja e Komisionit të Shëndetësisë e Çështjeve Sociale në Parlamentin italian Marialucia Lorefice me anë të një shkrimi në faqen zyrtare të Facebook.

  ‘Kjo kurë është një shenjë e shpresës së fortë për të gjithë ne, ndërsa presim që një vaksinë specifike për Covid-19 të patentohet.

  Kjo është dëshmi e mëtejshme e përpjekjes së madhe që mjekët dhe studiuesit po bëjnë për mposhtjen e kësaj sëmundje.

  Janë ata që e bëjnë sistemin tonë shëndetësor një përsosmëri në të gjithë botën. Për ata, të cilët rrezikojnë jetën e tyre çdo ditë për të shpëtuar atë të të sëmurëve, ne i detyrohemi angazhimin tonë si qytetarë të respektojmë rekomandimet e qeverisë. Një sakrificë që mund dhe duhet ta bëjmë, vetëm në këtë mënyrë do të dalim së shpejti nga urgjenca’, shkroi Marialucia Lorefice në Facebook.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *