Saturday, May 21, 2022


HomeSot është nje date e vecante, një e tillë nuk përkonte prej...
Array

Sot është nje date e vecante, një e tillë nuk përkonte prej një mijë viteshDita e sotme 02/02/2020, ne vetevete eshte nje dite e zakonshme si gjithe ditet e tjera por ne kendveshtrimin e numrave, ne 10 mijë vjet ekzistojnë 366 ditë identike dhe dita e sotme 2 shkurt 2020, ose 02/02/2020, është njëra prej tyre.

Në shekullin aktual ka ndodhur disa herë që të kemi një “ditë speciale”, e cila nuk ndryshon nëse lexohet nga e majta apo nga e djathta, ku një shembull i tillë është 21.02.2012.

Por një rastësi e cila nuk ndodhte prej thuajse një mijë vitesh është kjo e diel, kur data shënon 02/02/2020.

Herën e fundit që ka ndodhur ka qenë në 11 nëntor 1111, ose thënë ndryshe 11.11.1111.

Mundësia e radhës për të patur një datë të ngjashme do të jetë 12/12/2021.

Një kombimin identik thuajse si i sotmi do të ndodhë pas 72 vitesh më 29 shkurt 2092, ose në 29.02.2092, ku lexuar nga e djathta në të majtë lexohet i njëjti numër.

RELATED ARTICLES

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Most Popular

Recent Comments