Studimi/ Këto grupe personash janë më pak të rre zikuar nga Covid, zbuloni nëse bëni pjesë tek ata

  Edhe mjeket shqiptare e kane vecuar si detaj se koronavirusi duket sikur i zgjedh njerezit.

  Godet disa njerëz më rëndë e disa të tjerë me lehte. Për pasojë, disa kanë vetëm simptoma të buta, ndërsa të tjerët duhet të shtrohen në spital, e të perfundojne edhe te intubuar deri ne humbjen e jetes.

  Disa studime, një prej të cilave është botuar në revistën The New England Journal of Medicine, sugjerojnë po ashtu se personat me grupin e gj.akut A mund të kenë rr ezik më të lartë te koronavirusit dhe nga simptomat e rënda, ndërsa njerëzit me grupin e gj.akut 0 mund të kenë rr ezik më të ulët dhe simptoma më të buta.

  Megjithatë, shkencëtarët që kanë punuar në studim, thonë se nuk do t’i thoshin kurrë dikujt që ka grupin 0 të gjakut që të rrijë i qetë, sepse ka më pak rr ezik nga infeksioni.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *