Studiuesi suedez: Ata qe shërohen nga koronavirusi fitojne imunitet për 6 muaj

  Sipas nje ekspertit suedez Anders Tegnell, personat e shëruar nga virusi kanë imunitet për gjashtë muaj, pavarësisht nëse kanë ose jo antitrupa në sistemin e tyre imunitar.

  Ata që janë rikuperuar duhet të respektojnë distancën sociale kur kalojnë kohë me njerëz që janë në grupe me rrezikshmëri të lartë.

  Epidemiologu tha se ende në vendin e tyre nuk ka pasur ndonjë rast të personave që sëmuren dy herë nga Covid-19.

  “Vlerësimi ynë është që nëse infektoheni nga Covid-19 jeni imun, edhe nëse nuk zhvilloni antitrupa”.

  Raportet tregojnë për rëndësinë e qelizave T në trup, që luajnë një rol jetësor në sigurimin e imunitetit dhe luftimin e sëmundjes.

  Deri më tani Suedia ka raportuar mbi 5.600 humbje jete për shkak të koronavirusit dhe mbi 78.500 raste.

  Suedia reagoi ndryshe në fillimin e pandemisë dhe vendosi të mos kalojë në një bllokim të plotë. Shumë biznese vazhduan tregtinë dhe shkollat gjithashtu  mbetën të hapura.

  Ekspertët në Suedi kanë qenë të sigurt për strategjinë e tyre dhe përhapja e virusit është ngadalësuar në vend që nga muaji Prill.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *