Top Channel nxjerr lajmin, 8 kulla rrezikojnë të shemben

  Dy kullat e ish repartit të Urës në Azotikun e Fierit rrezikojnë të shemben, pasi si pasoje e lëkundjeve të forta të tërmetit të 26 nentorit, ato kanë pësuar spostime të konsiderueshme.

  Një kullë është spostuar 10 deri në 12 gradë ndërsa tjetra 7 deri në 8 gradë. Kullat kanë një lartësi prej 60 metrash dhe janë ndërtuar në vitet 70-80. Ato ndodhen shumë pranë lagjes së romeve në periferi të Fierit.

  Drejtori i Azotikut kërkon vlerësimin e menjëhershëm të gjendjes së tyre nga specialistët.

  Pasi rënia e tyre do të shkaktonte një tragjedi të vërtetë.

  E gjithë zona përben një rrezik serioz pasi objektet e ndërtuara në Azotikun e Fierit janë më shumë se 50 vjeçare. Amortizimi i tyre, por edhe shkatërrimi pas shpërbërjes së uzinës së plehrave kimike, e kanë shndërruar ish zonën industriale në një ngrehine ndërtesash gjysmë të rrënuara, të cilat prej vitesh nuk kryejnë asnjë funksion.

  Në ish zonën industriale Azotik dhe TEC ndodhen edhe 8 kullat e ftohjes, teë ndërtuara në të njëjtën periudhë.

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *