Truku me dy përbërës që do ta bëjë furrën e sobës të shkëlqejë, pa u lodhur

Pastrimi i furrës është një nga detyrat më të urryera shtëpiake dhe shumica e amvisave kanë frikë të bien në duar dhe gjunjë për të pastruar pajisjen e ndërlikuar të kuzhinës. Me yndyrën e gatimeve që përkeqësohet çdo ditë, nuk është çudi që njerëzit e shtyjnë atë, gjë që, për fat të keq, vetëm e përkeqëson problemin. Pra, si do të ndiheshit nëse do t’ju thonim se ka një zgjidhje dhe akoma më mirë, është shumë e lehtë ju merr shumë pak kohë dhe në fund të saj furra juaj do të duket me shkëlqim dhe si e re.

Solucioni ideal për pastrimin e sobës:

Ekspertë të fushës së pastrimit kanë dhënë këshillën e tyre kryesore për pastrimin e furrës: duke thënë se gjithçka që ju nevojitet është sodë buke, uthull e bardhë dhe pak durim. Së pari, është e rëndësishme që këto dy substanca nuk përmbajnë kimikate të dëmshme për shëndetin e njeriut. Ato kanë aftësi të shkëlqyera pastruese, pa shpenzuar ashumë kohë dhe para.

Përbërësit:

sodë buke;

ujë;

doreza;

napa pastrimi;

spatul kuzhine;

uthull e bardhë molle ose rrushi.

Si të bëni pastrimin:

Hapi i parë është që të zbrazni sobën tërësisht si nga zgara ashtu edhe nga çdo pajisje tjetër në brendësinë e saj. Në një tas të vogël dhe përzieni gjysëm filxhani çaji me pak uthull. Për hapësira më të ngurta dhe më të thella mund të përdorni një spatul plastike. Përdorni një leckë të lagur dhe fërkoni sërish sobën nga brenda deri sa çdo mbetje e sodës së bukës të jetë zhdukur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *