U diagnostikova nga kanceri në mushkëri. 61 vjecares i ndodh mrekullia nje dite me pas

Një gjyshe e cila u diagnostikua me kancer në mushkëri u shërua si me magji nga sëmundja e rende brenda të njëjtës ditë.

April Boudreau, 61 vjeç ishte trajtuar tashmë për kancer në mushkërinë e saj të djathtë.

Gjyshja u thirr në klinikën e Teksasit Health Harris Methodist Hospital, SHBA, në pranverë, ku testet e mëtejshme zbuluan se ajo kishte kancer në mushkëri në fazën e hershme .

Mjekët vendosën ta hiqnin përdorur një teknikë të re minimalisht invazive.

April u zgjua nga operacioni për të zbuluar se ajo kishte pasur kancer, por tani ishte e lirë nga sëmundja.


Ajo nuk arrin ta besoj se si shkoj kaq mire operacioni.

Kirurgjia për të shpëtuar jetën përfshinte teknologjinë më të fundit robotike, e cila lejoi mjekët të bënin prerje të vogla dhe të nxirrnin tumorin, raportoi Daily Mail .

Teknika e re qe u perdo mund te nderhynte aty ku mjeket nuk mund te nderhynin dot.

Doktor Richard Vigness, një kardiokirurg torakal në spital, tha: “Shpesh, pacientët mund të shkojnë në shtëpi ditën tjetër.

Ky ka qenë një ndryshim i madh në përvojën e pacientit që është i këndshëm për të gjithë ne që e kemi bërë këtë për një kohë të gjatë dhe veçanërisht për pacientët tanë.”

Çfarë është kanceri i mushkërive?
Kanceri i mushkërive përfshin rritjen e pakontrolluar të qelizave anormale që fillojnë në njërën ose të dyja mushkëritë

Cilat janë simptomat e kancerit të mushkërive?
Ekzistojnë tetë shenja të rëndësishme për t’u kujdesur, sipas NHS
1. Një kollë që nuk largohet pas dy ose tre javësh 2. Një kollë e gjatë që përkeqësohet 3. Infeksionet e vazhdueshme të gjoksit 4. Kollitja e gjakut 5. Një dhimbje ose dhimbje gjatë frymëmarrjes ose kollës 6. Frymëmarrje e vazhdueshme 7. Lodhje e vazhdueshme ose mungesë energjie 8. Humbje oreksi ose humbje peshe e pashpjegueshme
Në vend që të zhvillohen në inde të shëndetshme të mushkërive, këto qeliza ndahen me shpejtësi dhe formojnë tumore.

Ndërsa këto tumore rriten dhe përhapen, ato dobësojnë aftësinë e mushkërive për të siguruar qarkullimin e gjakut me oksigjen.

Megjithatë, jo të gjithë tumoret krijohen të barabartë dhe cdo njeri e perjeton ne menyra te ndryshme por gjithmon duhet te beni nje vizit tek mjeku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *