U tërhoqën nga detyrat mbretërore, Mbretëresha u bën të papriturën ciftit Harry dhe Merghan

  Lidhja e tyre me Mbretërinë tashmë është shkëputur pothuajse fare. Buckingham Palace, në një deklaratë të fortë shprehet se Princi Harry dhe Meghan kanë humbur titujt e tyre mbretëror dhe nuk do të marrin më fonde publike për detyrat mbretërore.

  Duka dhe Dukesha e Sussex gjithashtu thanë se ata synojnë të paguajnë paratë për rinovimin e Frogmore Cottage, i cili do të mbetet shtëpia e tyre në Mbretërinë e Bashkuar.

  Në deklaratë thuhet:”Duka dhe Dukesha e Sussex janë mirënjohës ndaj Madhështisë së saj dhe familjes Mbretërore për mbështetjen e tyre të vazhdueshme ndërsa ata fillojnë në kapitullin tjetër të jetës së tyre.

  Siç u ra dakord në këtë marrëveshje të re, ata e kuptojnë se u kërkohet të tërhiqen nga detyrat Mbretërore, përfshirë emërimet zyrtare ushtarake. Ata nuk do të marrin më fonde publike për detyrat mbretërore.

  Me bekimin e Mbretëreshës, Sussexes do të vazhdojnë të ruajnë patronazhet dhe shoqatat e tyre private. Ndërsa ata nuk mund të përfaqësojnë më zyrtarisht The Queen, Sussexes kanë bërë të qartë se gjithçka që ata bëjnë do të vazhdojnë të mbështesin vlerat e Madhërisë së saj.

  Sussexes nuk do të përdorë titujt e tyre të HRH pasi ato nuk janë më anëtare të familjes së familjes Mbretërore.

  Duka dhe Dukesha e Sussex kanë ndarë dëshirën e tyre për të shlyer shpenzimet e Grantit Sovran për rinovimin e Frogmore Cottage, i cili do të mbetet shtëpia e tyre e familjes në Mbretërinë e Bashkuar.”

  Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *