URTËSIA HYJNORE E LËVIZJES SË RAMAZANIT!

E punuar nga DR.Musa Vila

URTËSIA HYJNORE E LËVIZJES SË RAMAZANIT!

Muaji i bekuar i Ramazanit prej shumë veçorive që ka,ai është muaji i Agjërimit që lëvizë dhe sillet gjatë katër Stinëve të Vitit.
Vjen në stinë të Freskisë,të Nxehtësisë,të Ftohtit,të ngricave,të Borës,të Shiut.
Pra vjenë në Pranverë që Besimtarët të shijojnë me Agjërim bukurit dhe freskit e saj.
Mandej vjen në Dimër që Besimtari të shijon vuajtjen e urisë në acar e ngrica,e të përfiton shpërblime kapitale te Zoti i universit.
Mandej vjen në Vjeshtë për të qenë më i butë dhe i këndshëm.Nën hijen e kësaj stine Muslimani përmes Agjërimit freskon trupin dhe shpirtin e tij.
Kështu duke u sjellur arrin pikën e nxehtësisë së Verës,ku vlonë Truri e Shpirti nga vuajtja e etjes,por prap i mbetemi besnik Zotit dhe e kryejm me suksesë agjërimin.
Profeti a.s.thotë:”Kush e prishë një ditë agjërimi në Ramazan pa arsye e pa sëmundje,nuk mund ta kompensojë as me Agjërim shekullor.”
P.s.Në vizatim keni lëvizjet e Ramazanit nëpër stinët e vitit,nga sivjet 2019-pranverë deri 2045-pika e vlimit të verës.Zot na e mundëso t’i arrijm këto vite dhe t’i agjërojmë!

Prof. Dr. Musa Vila

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *